15 procent meer zaagdiepte bij dezelfde zaagbladgrootte: de nieuwe handcirkelzaag van Bosch voor de vakman

Praktische, compacte en krachtige machine

 • Meer zaagcapaciteit bij dezelfde zaagbladgrootte dankzij nieuwe geometrie van de aandrijving
 • Hoge precisie door compatibiliteit met geleidingsrails van Bosch
 • Systeemcompetentie: handcirkelzaag, geleidingsrail en accessoires van één fabrikant

De handcirkelzaag GKS 55+ GCE Professional van Bosch biedt 15 procent meer zaagdiepte bij dezelfde zaagbladgrootte. De nieuwe geometrie van de aandrijving met tweetraps-reductie maakt dit mogelijk: de in het midden gelagerde aandrijfspil is duidelijk kleiner dan die van een gewoon systeem. De tweede spil is zijwaarts naar boven verplaatst en ligt niet in de zaagas. Daardoor kan het zaagblad nu bij dezelfde grootte dieper in het materiaal binnendringen. Dat betekent dat de machine timmerlieden, dakdekkers, meubelmakers en installateurs in de droogbouw een nog groter toepassingsspectrum biedt. Bovendien is de machine zeer licht en praktisch.

 

Hoge precisie door compatibiliteit met de Bosch geleidingsrails

De nieuwe handcirkelzaag biedt de vakman een hoge precisie: de "G" in de productnaam staat voor "Guiderail" en betekent dat de machine geoptimaliseerd is voor het Bosch geleidingsrailsysteem FSN Professional. De robuuste voetplaat van persgietaluminium is voorzien van twee exact gefreesde groeven die de machine ook compatibel maakt voor railsystemen van andere aanbieders. Het draaipunt van GKS 55+ GCE Professional is zodanig gekozen dat de zaagbladpositie voor zagen bij 45 graden en bij 90 graden identiek is. Bijgevolg kunnen deze zaagbewerkingen op dezelfde geleidingsrail uitgevoerd worden.  

De handcirkelzaag biedt een zaagdiepte van 63 millimeter en weegt amper 3,8 kilogram. De krachtige motor zorgt voor een snel resultaat: de GKS 55+ GCE Professional heeft een vermogen van 1350 watt. Deze is bovendien uitgerust met Constant Electronic en een toerentalinstelling met zes standen. Bij diep zagen in harde materialen blijft de snelheid zo constant. Daarnaast is deze machine geschikt voor het zagen van verschillende materialen ‒ van hout en zachte metalen als aluminium en messing tot en met hittegevoelige kunststoffen. De handcirkelzaag beschikt over een geïntegreerde remfunctie die het zaagblad na het uitschakelen van de machine binnen enkele seconden stopt en daardoor gebruiker en materiaal beschermt.

 

Handcirkelzaag, geleidingsrail en accessoires van één fabrikant

Bosch biedt een compleet systeem bestaande uit machine, geleidingsrail en accessoires die precies op elkaar zijn afgestemd:

 • het geleidingsrailsysteem FSN Professional omvat rails met een lengte van 800 tot 3100 millimeter, passende accessoires en verbruiksmaterialen. Bij het systeem horen het verbindingselement FSN VEL Professional, die meerdere geleidingsrails precies, stabiel, snel en exact met elkaar verbindt, de verstekgeleider FSN WAN Professional en de schroefklemmen FSN KZW Professional.
 • De Bosch "Expert for Wood"-cirkelzaagbladen bieden een hoge zaagcapaciteit en een lange levensduur dankzij hardmetaal-technologie. Ze zijn door een speciale coating tegen corrosie beschermd en wrijvingsarm. Lasergesneden dempingssleuven zorgen voor een rustige loop, duidelijk minder geluid en voelbaar minder trillingen in vergelijking met gewone cirkelzaagbladen.

 

De handcirkerlzaag GKS 55+ GCE Professional is sinds 1 mei 2015 bij de dealer beschikbaar.

Geleidingsrails en cirkelzaagbladen zijn verkrijgbaar in het Bosch accessoireprogramma.

Technische gegevens

GKS 55+ GCE Professional

Nominaal opgenomen vermogen

1350 W

Onbelast toerental

2100 – 4700 o.p.m.

Zaagdiepte 90°/ 45°

63/47 mm

Zaagblad-diameter

165 mm

Asgatdiameter zaagblad

20 mm

Gewicht

3,8 kg

Prijs

 • in doos
 • in de L-Boxx
 • met FSN 1600
  Professional
 • € 269
 • € 309
 • € 349

Alle prijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen exclusief btw.

 

De Power Tools Divisie van de Bosch Groep is wereldwijd marktleider op het gebied van elektrisch gereedschap en accessoires voor elektrisch gereedschap. In 2014 realiseerden de medewerkers een omzet van 4,2 miljard euro, waarvan 85% buiten Duitsland. Met merken als Bosch, Skil en Dremel staat de divisie voor klantgerichtheid en technische vooruitgang. De belangrijkste succesfactoren zijn innovatie en een hoog innovatietempo. In 2014 genereerde de Power Tools Divisie 35% van de omzet met producten die minder dan twee jaar op de markt verkrijgbaar zijn. Bosch Power Tools is van plan om in 2015 zo’n 100 nieuwe producten te lanceren in de vier bedrijfssegmenten: elektrisch gereedschap, accessoires, meetgereedschap en elektrisch tuingereedschap.

De Bosch Groep is een van ‘s werelds grootste leveranciers van technologie en diensten. In het boekjaar 2014 realiseerden ongeveer 290.000 medewerkers een omzet van 48,9 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier business-sectoren: Automotive Technology, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. De Bosch Groep omvat de Robert Bosch GmbH en bijna 360 filialen en regionale ondernemingen in een 50-tal landen. Indien de verkoops- en servicepartners worden meegerekend, is Bosch aanwezig in 150 landen. Dit wereldwijde netwerk van ontwikkelings-, productie- en distributiecentra vormt de basis voor toekomstige groei. In 2014 vroeg de Bosch Groep wereldwijd ongeveer 4.600 patenten aan. De producten en diensten van de Bosch Groep worden ontwikkeld om te fascineren en om bij te dragen tot het verbeteren van de levenskwaliteit, dankzij innovatieve en nuttige oplossingen. Zo biedt het bedrijf wereldwijd technologie aan die “invented for life” is. Meer inlichtingen vindt u op www.bosch.com en www.bosch-press.com.

Contacteer ons
Elisabeth Rasschaert Consultant, Grayling
Elisabeth Rasschaert Consultant, Grayling
Over BOSCH

Robert Bosch Power Tools GmbH, een divisie van de Bosch-groep, is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van elektrisch gereedschap, accessoires voor elektrisch gereedschap en meettechniek. In 2017 zorgden de circa 20.000 medewerkers voor een omzet van 4,7 miljard euro,ongeveer 85 procent daarvan uit het buitenland. Met merken als Bosch en Dremel staat de divisie voor klantnabijheid en technische vooruitgang. De belangrijke succesfactoren zijn innovatiekracht en innovatietempo. Ook in 2018 zal Bosch Power Tools in de vier segmenten Elektrisch gereedschap, Accessoires, Meettechniek en Tuingereedschap in Duitsland weer meer dan 100 nieuwe producten op de markt brengen.

De Bosch Groep is een internationaal toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 402.000 medewerkers (situatie op 31 december 2017). In het boekjaar 2017 werd een omzet van 78,1 miljard euro gehaald. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende aanbieder op het gebied van Internet of Things (IoT) biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Smart City, Connected Mobility en Industrie 4.0. Met zijn competentie op het gebied van sensoren, software en services evenals de eigen IoT Cloud is het bedrijf in staat zijn klanten verbonden en domeinoverschrijdende oplossingen van één leverancier aan te bieden. Strategisch doel van de Bosch Groep zijn oplossingen voor de verbonden wereld. Met innovatieve en inspirerende producten en diensten verbetert Bosch wereldwijd de levenskwaliteit van de mensen. Bosch biedt „Technologie voor het leven“. De Bosch Groep bestaat onder meer uit de Robert Bosch GmbH met ongeveer 440 dochter- en regionale maatschappijen in 60 landen. Inclusief handels- en dienstverleningspartners bestrijkt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch bijna alle landen ter wereld. Basis voor toekomstige groei is de innovatiekracht van het bedrijf. Bij Bosch werken wereldwijd ongeveer 64.500 medewerkers in onderzoek en ontwikkeling op 125 locaties.

Meer informatie op www.bosch.com, iot.bosch.com, www.bosch-presse.de, twitter.com/BoschPresse.