5-in-1 accuschroefboormachinesysteem: Bosch FlexiClick biedt de vakman maximale flexibiliteit

Voor het eerst op de markt: uniek boorhameropzetstuk

  • Systeem bestaande uit 14,4 of 18 volt accuschroefboormachine met elk vier opzetstukken
  • Maximale flexibiliteit en nauwkeurig werken, ook op moeilijk bereikbare plaatsen
  • Comfortabel gebruik: opzetstukken kunnen gewoon tijdens  het afstellen op de machine blijven zitten 

Een krachtig accuschroefboormachinesysteem voor de vakman dat door vier verschillende opzetstukken bijna elke klus aankan ‒ dat is FlexiClick van Bosch. Het systeem bevat de accuschroefboormachine GSR 14,4 V-EC FC2 Professional of GSR 18 V-EC FC2 Professional evenals het passende boorhouder-, excenter- en haaks opzetstuk. Bovendien biedt Bosch als eerste fabrikant een boorhameropzetstuk. Dat maakt FlexiClick het meest veelzijdige accuschroefboormachinesysteem op de markt. De toepassingsmogelijkheden gaan van klassieke schroefklussen tot en met het boren in hout, metaal en zelfs beton. Daarnaast hebben de machine en het opzetstuk zeer compacte afmetingen. De vakman kan daardoor zeer flexibel en ook op moeilijk bereikbare plekken nauwkeurig werken. Voor keukeninstallateurs, meubelmakers en interieurontwerpers vergemakkelijkt dit het werk, aangezien zij vaak schroeven in randzones van kasten en muren moeten losdraaien of vastdraaien of  boorgaten in krappe nissen moeten maken. Bosch FlexiClick is het enige systeem op de markt waarbij de opzetstukken tijdens het afstellen op de machine kunnen blijven zitten.

 

Een overzicht van het 5-in-1-systeem "FlexiClick"

1. De accuschroefboormachines GSR 14,4 V-EC FC2 Professional en GSR 18 V-EC FC2 Professional hebben een Hex-opname waarmee standaardbits kunnen worden gebruikt. Ze beschikken als enige schroevendraaiers van hun klasse over een bitvergrendeling en een universele interface met kleurcodering, waarop de verschillende opzetstukken kunnen worden aangebracht.

2. Het boorhouderopzetstuk GFA FC2 Professional beschikt over een Auto-Lock-functie en neemt boren tot wel 13 millimeter op. Bovendien maakt het nauwkeurig boren op krappe plaatsen mogelijk. Inclusief boorhouderopzetstuk zijn beide accuschroefboormachines slechts 205 millimeter lang.

3. Met het excenteropzetstuk GEA FC2 Professional kan exact en dicht bij de rand worden geschroefd. De gebruiker komt op een afstand van 11 millimeter van de rand. Er kunnen 16 werkposities worden ingesteld zonder dat het FlexiClick-opzetstuk hiervoor van de accuschroefboormachine gehaald hoeft te worden.

4. Met het haaks opzetstuk GWA FC2 Professional kan de vakman ook comfortabel en nauwkeurig schroeven indraaien op plaatsen waar weinig ruimte is. Er kan om een hoek worden geschroefd en met een lengte van 95 millimeter is het opzetstuk zeer compact. Bovendien kan het haakse opzetstuk snel en eenvoudig in 16 verschillende posities worden vastgezet.

5. Met het boorhameropzetstuk GHA FC2 Professional verandert de accuschroefboormachine in een krachtige SDS-plus-boorhamer met een slagenergie van 1 joule. Het daarvoor noodzakelijke hamermechanisme is in het boorhameropzetstuk geïntegreerd. Daardoor kan men met de GSR 14,4 V-EC FC2 Professional en de GSR 18 V-EC FC2 Professional in tegenstelling tot gewone klopboorschroevendraaiers zelfs moeiteloos in beton boren. De maximale boordiameter  bedraagt tien millimeter. Met een lengte van slechts 270 millimeter (inclusief gemonteerd opzetstuk) zijn de machines aanzienlijk compacter dan gewone boorhamers.

 

Met enkele handelingen veilig gekoppeld

Draaien, klikken en het zit vast. Het koppelen van de vier FlexiClick-opzetstukken aan de accuschroefboormachines gebeurt op dezelfde manier als de vakman gewend is van snelspanboorhouders. Gewoon het opzetstuk op de FlexiClick-interface zetten en dit tegen de klok in draaien. Meerdere klikken geven aan dat de beide componenten veilig aan elkaar zijn gekoppeld en dat het systeem klaar is voor gebruik.

Met het FlexiClick-systeem breidt Bosch zijn "dynamicseries" voor de vakman uit, een serie van zeer compacte machines met een lange accu-looptijd. Andere kenmerken van deze praktische en toch krachtige toestellen zijn het hoge toerental voor een snel resultaat en  de korte acculaadtijd, die zo lang mogelijk onafgebroken werken mogelijk maakt.

De accuschroefboormachines GSR 14,4 V-EC FC2 Professional en GSR 18 V-EC FC2 Professional in het FlexiClick-systeem zijn sinds mei 2015 in de volgende varianten bij de dealer verkrijgbaar:

  • met boorhouderopzetstuk, twee 4,0 Ah Lithium-Ion-accu's en snellaadapparaat voor respectievelijk 345,95 en 395,95 euro
  • met alle vier de opzetstukken ‒ boorhouder-, boorhamer-, excenter- en haaks opzetstuk ‒ evenals twee 4,0 Ah Lithium-Ion-accu's en snellaadapparaat voor respectievelijk 535,95 en 585,95 euro

 

De FlexiClick-systeemopzetstukken zijn ook los verkrijgbaar: per boorhouder-, excenter- en haaks opzetstuk elk 59,95 euro en het boorhameropzetstuk voor 99,95 euro.
 

Alle prijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen excl. btw.

 

Technische gegevens

GSR 14,4 V-EC FC2
Professional

GSR 18 V-EC FC2
Professional

Accuspanning/
-capaciteit

14,4 V / 4,0 Ah

18 V / 4,0 Ah

Afmetingen
zonder systeemopzetstuk

(lengte x hoogte)

147 x 246 mm

147 x 246 mm

Max. draaimoment
(hard/zacht)

46/28 Nm

50/31 Nm

Onbelast toerental
(stand 1/stand 2)

0 – 500/0 – 1600 o.p.m.

0 – 500/0 – 1700 o.p.m.

Gereedschapopname

1/4"-binnenzeskant

1/4"-binnenzeskant

Max. boordiameter
in hout/staal

35/13 mm

38/13 mm

Max. schroefdiameter

8 mm

10 mm

Gewicht inclusief accu

1,6 kg

1,7 kg

 

Een overzicht van alle FlexiClick-systeemopzetstukken:

Technische gegevens

Boorhouderopzetstuk

GFA FC2 Professional

Afmetingen (lengte x breedte x hoogte)

73 x 48 x 52 mm

Spanbereik boorhouder

13 mm

Gewicht

0,3 kg

Technische gegevens

Excenteropzetstuk
GEA FC2 Professional

Afmetingen (lengte x breedte x hoogte)

91 x 48 x 61 mm

Hoekmaat

11 mm

Opname

HEX

Gewicht

0,4 kg

 

Technische gegevens

Haaks opzetstuk
GWA FC2 Professional

Afmetingen (lengte x breedte x hoogte)

95 x 48 x 98 mm

Spanbereik boorhouder

13 mm

Gewicht

0,6 kg

 

Technische gegevens

Boorhameropzetstuk
GHA FC2 Professional

Afmetingen (lengte x breedte x hoogte)

146 x 58 x 58 mm

Max. slagenergie

1,0 J

Max. aantal slagen

14,4 V: 4500 s.p.m.

18 V: 4800 s.p.m.

Max. boordiameter in beton

10 mm

Opname

SDS-plus

Gewicht

0,8 kg

 

De Power Tools Divisie van de Bosch Groep is wereldwijd marktleider op het gebied van elektrisch gereedschap en accessoires voor elektrisch gereedschap. In 2014 realiseerden de medewerkers een omzet van 4,2 miljard euro, waarvan 85% buiten Duitsland. Met merken als Bosch, Skil en Dremel staat de divisie voor klantgerichtheid en technische vooruitgang. De belangrijkste succesfactoren zijn innovatie en een hoog innovatietempo. In 2014 genereerde de Power Tools Divisie 35% van de omzet met producten die minder dan twee jaar op de markt verkrijgbaar zijn. Bosch Power Tools is van plan om in 2015 zo’n 100 nieuwe producten te lanceren in de vier bedrijfssegmenten: elektrisch gereedschap, accessoires, meetgereedschap en elektrisch tuingereedschap.

De Bosch Groep is een van ‘s werelds grootste leveranciers van technologie en diensten. In het boekjaar 2014 realiseerden ongeveer 290.000 medewerkers een omzet van 48,9 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier business-sectoren: Automotive Technology, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. De Bosch Groep omvat de Robert Bosch GmbH en bijna 360 filialen en regionale ondernemingen in een 50-tal landen. Indien de verkoops- en servicepartners worden meegerekend, is Bosch aanwezig in 150 landen. Dit wereldwijde netwerk van ontwikkelings-, productie- en distributiecentra vormt de basis voor toekomstige groei. In 2014 vroeg de Bosch Groep wereldwijd ongeveer 4.600 patenten aan. De producten en diensten van de Bosch Groep worden ontwikkeld om te fascineren en om bij te dragen tot het verbeteren van de levenskwaliteit, dankzij innovatieve en nuttige oplossingen. Zo biedt het bedrijf wereldwijd technologie aan die “invented for life” is. Meer inlichtingen vindt u op www.bosch.com en www.bosch-press.com.

Contacteer ons
Elisabeth Rasschaert Consultant, Grayling
Elisabeth Rasschaert Consultant, Grayling
Over BOSCH

Robert Bosch Power Tools GmbH, een divisie van de Bosch-groep, is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van elektrisch gereedschap, accessoires voor elektrisch gereedschap en meettechniek. In 2017 zorgden de circa 20.000 medewerkers voor een omzet van 4,7 miljard euro,ongeveer 85 procent daarvan uit het buitenland. Met merken als Bosch en Dremel staat de divisie voor klantnabijheid en technische vooruitgang. De belangrijke succesfactoren zijn innovatiekracht en innovatietempo. Ook in 2018 zal Bosch Power Tools in de vier segmenten Elektrisch gereedschap, Accessoires, Meettechniek en Tuingereedschap in Duitsland weer meer dan 100 nieuwe producten op de markt brengen.

De Bosch Groep is een internationaal toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 402.000 medewerkers (situatie op 31 december 2017). In het boekjaar 2017 werd een omzet van 78,1 miljard euro gehaald. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende aanbieder op het gebied van Internet of Things (IoT) biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Smart City, Connected Mobility en Industrie 4.0. Met zijn competentie op het gebied van sensoren, software en services evenals de eigen IoT Cloud is het bedrijf in staat zijn klanten verbonden en domeinoverschrijdende oplossingen van één leverancier aan te bieden. Strategisch doel van de Bosch Groep zijn oplossingen voor de verbonden wereld. Met innovatieve en inspirerende producten en diensten verbetert Bosch wereldwijd de levenskwaliteit van de mensen. Bosch biedt „Technologie voor het leven“. De Bosch Groep bestaat onder meer uit de Robert Bosch GmbH met ongeveer 440 dochter- en regionale maatschappijen in 60 landen. Inclusief handels- en dienstverleningspartners bestrijkt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch bijna alle landen ter wereld. Basis voor toekomstige groei is de innovatiekracht van het bedrijf. Bij Bosch werken wereldwijd ongeveer 64.500 medewerkers in onderzoek en ontwikkeling op 125 locaties.

Meer informatie op www.bosch.com, iot.bosch.com, www.bosch-presse.de, twitter.com/BoschPresse.