Accumachines onderweg opladen in de L-BOXX: Bosch “Wireless Charging L-BOXX oplaadstation” voor de vakman

Mobiel oplaadstation voor 18-volt-machines

  • „Gelijktijdig opladen van twee accu's voor werken zonder onderbrekingen

  • Uitbreiding van het systeem met 4,0 Ah voor een dubbele looptijd

  • Meer productiviteit en flexibiliteit voor de vakman bij mobiel gebruik
     

Bosch breidt het bekroonde, innovatieve “Wireless Charging System” consequent uit: naast de stationaire oplossing en de “Wireless Charging holster”, die accuschroevendraaiers tijdens het rijden inductief oplaadt, is er voortaan het mobiele “Wireless Charging L-BOXX oplaadstation”. Dit biedt de vakman nog meer voordelen: de accumachine kan bij het opladen in de L-BOXX blijven zitten. Door de inductieve energieoverdracht wordt zowel de accu op de machine als de reserve-accu in de L-BOXX onderweg naar het werk opgeladen. Eveneens nieuw in het “Wireless Charging System” is de Lithium-Ion-accu GBA 18 V 4,0 Ah MW-C Professional, die in vergelijking met de huidige 2,0 Ah “Wireless Charging”-accu de dubbele looptijd biedt.

Zo kan de vakman die van bouwplaats naar bouwplaats onderweg is, ook na een korte rit klussen die veel vermogen vergen, zoals het doorslijpen van metaal, met één haakse accuslijpmachine klaren. Dankzij “Flexible Power System” is ook de 4,0 Ah-accu compatibel met bijna alle professionele 18 volt Lithium-Ion-machines van Bosch evenals het complete “Wireless Charging System”.

 

Voor elke toepassing het passende “Wireless Charging System”

Met het “Wireless Charging L-BOXX oplaadstation” kunnen om te beginnen accuschroefboormachines, accuklopboorschroevendraaiers en accuslagmoeraanzetters van de 18-volt-klasse direct in de L-BOXX worden opgeladen. De uitbreiding naar verdere 18-volt-accumachines volgt. Bosch biedt derhalve drie varianten van het “Wireless Charging System”: de stationaire oplossing is ontworpen voor gebruik in de werkplaats en de semi-industriële productie, bijvoorbeeld in de meubel- en voertuigbouw. De “Wireless Charging holster” is bijzonder geschikt voor de vakman die direct vanuit de auto werkt, bijvoorbeeld in de reparatieservice. Met het “Wireless Charging L-BOXX oplaadstation” is de vakman uitgerust voor lang werken op de bouwplaats.

 

Hogere productiviteit, minder planning nodig

Door het opladen van accu's tijdens het rijden kan de vakman zijn werkdag efficiënter benutten. Hij hoeft er niet langer op te letten of alle accu's ook wel gereed voor gebruik zijn. Dat zorgt voor minimale planning en bespaart tijd: met het “Wireless Charging L-BOXX oplaadstation” is de 2,0 Ah-accu in slechts 35 minuten voor 80 procent en in 45 minuten voor 100 procent opgeladen. De nieuwe 4,0 Ah-accu is in 65 minuten voor 80 procent en in 85 minuten voor 100 procent opgeladen. Het gelijktijdig opladen van twee accu's maakt bovendien zeer lang werken op locatie mogelijk. Daardoor kan de vakman zonder onderbreking werken, ook wanneer veeleisende klussen eens langer duren dan gedacht.

 

Eenvoudige en betrouwbare bevestiging in het voertuig

Het schokbestendige “Wireless Charging L-BOXX oplaadstation” kan plaatsbesparend in het voertuig worden aangebracht, bijvoorbeeld geïntegreerd in het voertuiginrichtingssysteem van Sortimo. Dit bestaat uit een robuuste behuizing en neemt een L-BOXX 136 met een gewicht van tot wel 10 kilogram betrouwbaar op. Afhankelijk van de horizontale of verticale montage van het “Wireless Charging L-BOXX oplaadstation” wordt de L-BOXX eenvoudig en comfortabel erin geschoven of geklikt. Het opladen gebeurt via de 12-volt-aansluiting in het voertuig. Een bij het systeem horende spanningsomvormer zorgt voor de juiste energieoverdracht naar het oplaadstation. Als alternatief kan het mobiele oplaadstation ook direct op een aanwezig 220-volt-boordspanningsstopcontact worden aangesloten.

Voorwaarde voor het inductieve laadproces via het “Wireless Charging L-BOXX oplaadstation” is de bijbehorende driedelige inleggerset van de L-BOXX. Deze absorbeert schokken, beschermt gereedschap, accu's en accessoires tijdens het rijden en fixeert tevens de accu's. Alle met inlegger verkrijgbare L-BOXX modellen zijn vanaf nu voorzien van het “Wireless Charging”-logo. De oplaadstatus van beide accu's kan door een oplaadaanduiding zowel op het mobiele oplaadstation als op de accu zelf gemakkelijk worden afgelezen. Daardoor ziet de vakman bij aankomst op de locatie in één oogopslag hoeveel energie hij ter beschikking heeft.

 

Bekroonde innovatie: het “Wireless Charging System” van Bosch

Het “Wireless Charging System” werd al meerdere keren onderscheiden en heeft onlangs ook de jury van de gerenommeerde Plus X Award overtuigd, een van 's werelds grootste innovatieprijzen voor technologie-, sport- en lifestyle-producten. Het werd onderscheiden als “Beste product 2015/2016” en maakte van Bosch in de categorie “Gereedschap” het “Most Innovative Brand 2015”.

Het “Wireless Charging L-BOXX oplaadstation” inclusief spanningsomvormer is vanaf oktober 2015 voor 299,95 euro verkrijgbaar bij de dealer. Vanaf september 2015 worden alle “Wireless Charging”-modellen in de
L-BOXX 136 (maat 2) geleverd met de voor het mobiele oplaadstation compatibele inleggerset. Daarvoor gekochte “Wireless Charging”-varianten in de L-BOXX 136 kunnen voor 14,95 euro worden uitgebreid met de inleggerset en derhalve ook in het mobiele oplaadstation worden opgeladen.

De Lithium-Ion-accu GBA 18 V 4,0 Ah MW-C Professional is eveneens vanaf september 2015 in de volgende varianten bij de dealer verkrijgbaar:

  • los voor 134,95 euro,
  • als starterset met oplaadapparaat GAL 1830 W Professional en montageframe voor 169,95 euro,
  • als starterset met oplaadapparaat GAL 1830 W Professional, montageframe en tweede 4,0 Ah-accu voor 229,95 euro.

Alle prijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen excl. btw.

 

 

Technische gegevens

“Wireless Charging L-BOXX oplaadstation”

Oplaadtijd (2,0 Ah)

Oplaadtijd (4,0 Ah)

80% in 35 min/100% in 45 min

80% in 65 min/100% in 85 min

Aantal geladen accu's

2 (beide accu's worden tegelijkertijd opgeladen)

L-BOXX compatibiliteit

L-BOXX 136 (maat 2)

Afmetingen (lengte x breedte x hoogte)

45 x 40 x 14 cm

Gewicht

3 kg

 

Technische gegevens

Accu GBA 18 V 4,0 Ah MW-C Professional

Accuspanning/-capaciteit

18 V / 4,0 Ah

Afmetingen (lengte x breedte x hoogte)

115 x 82 x 71 mm

Gewicht

0,8 kg

 

***

De Power Tools Divisie van de Bosch Groep is wereldwijd marktleider op het gebied van elektrisch gereedschap en accessoires voor elektrisch gereedschap. In 2014 realiseerden de medewerkers een omzet van 4,2 miljard euro, waarvan 85% buiten Duitsland. Met merken als Bosch, Skil en Dremel staat de divisie voor klantgerichtheid en technische vooruitgang. De belangrijkste succesfactoren zijn innovatie en een hoog innovatietempo. In 2014 genereerde de Power Tools Divisie 35% van de omzet met producten die minder dan twee jaar op de markt verkrijgbaar zijn. Bosch Power Tools is van plan om in 2015 zo’n 100 nieuwe producten te lanceren in de vier bedrijfssegmenten: elektrisch gereedschap, accessoires, meetgereedschap en elektrisch tuingereedschap.

De Bosch Groep is een van ‘s werelds grootste leveranciers van technologie en diensten. In het boekjaar 2014 realiseerden ongeveer 290.000 medewerkers een omzet van 48,9 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier business-sectoren: Automotive Technology, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. De Bosch Groep omvat de Robert Bosch GmbH en bijna 360 filialen en regionale ondernemingen in een 50-tal landen. Indien de verkoops- en servicepartners worden meegerekend, is Bosch aanwezig in 150 landen. Dit wereldwijde netwerk van ontwikkelings-, productie- en distributiecentra vormt de basis voor toekomstige groei. In 2014 vroeg de Bosch Groep wereldwijd ongeveer 4.600 patenten aan. De producten en diensten van de Bosch Groep worden ontwikkeld om te fascineren en om bij te dragen tot het verbeteren van de levenskwaliteit, dankzij innovatieve en nuttige oplossingen. Zo biedt het bedrijf wereldwijd technologie aan die “invented for life” is. Meer inlichtingen vindt u op www.bosch.com en www.bosch-press.com.

Contacteer ons
Elisabeth Rasschaert Consultant at Grayling
Elisabeth Rasschaert Consultant at Grayling
Over BOSCH

Robert Bosch Power Tools GmbH, een divisie van de Bosch-groep, is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van elektrisch gereedschap, accessoires voor elektrisch gereedschap en meettechniek. In 2017 zorgden de circa 20.000 medewerkers voor een omzet van 4,7 miljard euro,ongeveer 85 procent daarvan uit het buitenland. Met merken als Bosch en Dremel staat de divisie voor klantnabijheid en technische vooruitgang. De belangrijke succesfactoren zijn innovatiekracht en innovatietempo. Ook in 2018 zal Bosch Power Tools in de vier segmenten Elektrisch gereedschap, Accessoires, Meettechniek en Tuingereedschap in Duitsland weer meer dan 100 nieuwe producten op de markt brengen.

De Bosch Groep is een internationaal toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 402.000 medewerkers (situatie op 31 december 2017). In het boekjaar 2017 werd een omzet van 78,1 miljard euro gehaald. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende aanbieder op het gebied van Internet of Things (IoT) biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Smart City, Connected Mobility en Industrie 4.0. Met zijn competentie op het gebied van sensoren, software en services evenals de eigen IoT Cloud is het bedrijf in staat zijn klanten verbonden en domeinoverschrijdende oplossingen van één leverancier aan te bieden. Strategisch doel van de Bosch Groep zijn oplossingen voor de verbonden wereld. Met innovatieve en inspirerende producten en diensten verbetert Bosch wereldwijd de levenskwaliteit van de mensen. Bosch biedt „Technologie voor het leven“. De Bosch Groep bestaat onder meer uit de Robert Bosch GmbH met ongeveer 440 dochter- en regionale maatschappijen in 60 landen. Inclusief handels- en dienstverleningspartners bestrijkt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch bijna alle landen ter wereld. Basis voor toekomstige groei is de innovatiekracht van het bedrijf. Bij Bosch werken wereldwijd ongeveer 64.500 medewerkers in onderzoek en ontwikkeling op 125 locaties.

Meer informatie op www.bosch.com, iot.bosch.com, www.bosch-presse.de, twitter.com/BoschPresse.