Bosch, Nissan en ATB ondersteunen de groene (r)evolutie

Voorstelling laatste ecologische innovaties van Bosch & Nissan in Mechelen

Dinsdag 1 september 2015 — Mechelen – Bosch, Nissan en ATB verwelkomden een aantal genodigden in Kasteel Tivoli voor het evenement ‘360° Eco-Innovaties’. Ecotrendwatcher Marc De Pauw was aanwezig om een kritische, maar realistische blik te geven op diverse milieuproblematieken en de toekomst van het milieu. Nadien stelden Bosch en Nissan enkele innovatieve producten en primeurs voor om echt op een groene manier te ondernemen. Zo pakte Bosch uit met tuingereedschap op accu’s en stelde het zelfs 2 wereldinnovaties voor, namelijk de GBA 36V/9Ah batterij en de Gen 1500 Power Unit. Met haar elektrische bestelwagens e-NV200 zorgt Nissan er dan weer voor dat de vakman zich op een eco-friendly manier kan verplaatsen. 

Het is niet al te best gesteld met ons milieu: termen zoals ‘ecologische voetafdruk’, ‘CO2-uitstoot’, ‘global warming’,… vliegen ons om de oren. Nissan, Bosch en ATB Van der Weehe tonen tijdens hun 360° Eco-innovaties evenement op 31 augustus 2015, hoe het anders kan, met oog voor het milieu. De drie partijen hebben elk hun eigen producten en strategieën ontwikkeld en dragen op die manier hun steentje bij.

Bosch pakt uit met tuingereedschap op batterijen: heggenscharen, bladblazers, grasmaaiers en zelfs een powerunit op batterijen. Nissan zet dan weer in op “groene” bestelwagens met de Nissan e-NV200. Het tuinbouwbedrijf ATB Van der Weehe werkt dagelijks met de eco-friendly producten van Bosch en Nissan en wil op die manier ook echt groen werk leveren.

Klaas Jochems, Sales District Manager bij Bosch, verklaart: “We willen met dit evenement en ons nieuw gamma aantonen dat er een volwaardig alternatief voor producten op benzine bestaat. Niet alleen zijn onze producten goed voor het milieu, ze zijn ook gemakkelijk hanteerbaar voor de gebruikers. Zo is er duidelijk een verschil merkbaar in bijvoorbeeld geluid en trillingen, zonder aan kracht te verliezen.”

Marie-Louise Van Dyck, Communication Director bij Nissan, vult aan: “Er zijn vaak veel vooroordelen over elektrische wagens en dat vinden we jammer. Het is gewoon een andere manier van autorijden, maar daarom niet minder praktisch. De hogere kostprijs schrikt kopers vaak af, maar als je de totale berekening maakt, kan je op termijn heel wat uitsparen. Goed voor het milieu én de portemonnee!”

“Met ons tuinbouwbedrijf werken we niet alleen in het groen, maar willen we ook op een groene manier werken. Daarom hebben we besloten om investeringen te doen in nieuw materiaal van Bosch en Nissan. Niet alleen onze medewerkers zijn zeer positief, maar ook onze klanten! Er is beduidend minder lawaai en de uitstoot is drastisch gedaald”, getuigt Heidi Van der Weehe, zaakvoerster bij ATB Van der Weehe.

Over Nissan:

Nissan Motor Co., Ltd., het tweede grootste Japanse autobedrijf, heeft zijn hoofdzetel in Yokohama (Japan) en vormt een integraal onderdeel van de Renault-Nissan Alliance. Nissan, dat wereldwijd meer dan 247.500 werknemers tewerkstelt, verkocht in boekjaar 2014 bijna 5,32 miljoen voertuigen en genereerde een omzet van 11.380 miljard yen (82 miljard euro). Nissan verkoopt een compleet gamma van ruim zestig modellen onder de merknamen Nissan, Infiniti en Datsun. Nissan is wereldleider op het vlak van emissievrije mobiliteit. Het merk dankt die leidersrol voornamelijk aan de verkoop van de LEAF, de eerste zuiver elektrische seriewagen. Het is de meest verkochte elektrische wagen uit de geschiedenis, met een marktaandeel van bijna 50 % in het segment van de emissievrije wagens. Voor meer informatie: www.nissan.be en www.newsroom.nissan-europe.com/be/

Over Bosch:

De Power Tools Divisie van de Bosch Groep is wereldwijd marktleider op het gebied van elektrisch gereedschap en accessoires voor elektrisch gereedschap. In 2014 realiseerden de medewerkers een omzet van 4,2 miljard euro, waarvan 85% buiten Duitsland. Met merken als Bosch, Skil en Dremel staat de divisie voor klantgerichtheid en technische vooruitgang. De belangrijkste succesfactoren zijn innovatie en een hoog innovatietempo. In 2014 genereerde de Power Tools Divisie 35% van de omzet met producten die minder dan twee jaar op de markt verkrijgbaar zijn. Bosch Power Tools is van plan om in 2015 zo’n 100 nieuwe producten te lanceren in de vier bedrijfssegmenten: elektrisch gereedschap, accessoires, meetgereedschap en elektrisch tuingereedschap.

De Bosch Groep is een van ‘s werelds grootste leveranciers van technologie en diensten. In het boekjaar 2014 realiseerden ongeveer 290.000 medewerkers een omzet van 48,9 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier business-sectoren: Automotive Technology, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. De Bosch Groep omvat de Robert Bosch GmbH en bijna 360 filialen en regionale ondernemingen in een 50-tal landen. Indien de verkoops- en servicepartners worden meegerekend, is Bosch aanwezig in 150 landen. Dit wereldwijde netwerk van ontwikkelings-, productie- en distributiecentra vormt de basis voor toekomstige groei. In 2014 vroeg de Bosch Groep wereldwijd ongeveer 4.600 patenten aan. De producten en diensten van de Bosch Groep worden ontwikkeld om te fascineren en om bij te dragen tot het verbeteren van de levenskwaliteit, dankzij innovatieve en nuttige oplossingen. Zo biedt het bedrijf wereldwijd technologie aan die “invented for life” is. Meer inlichtingen vindt u op www.bosch.com en www.bosch-press.com .

Over ATB Van der Weehe:

ATB Van der Weehe is opgestart als bedrijf gespecialiseerd in tuinonderhoud. 34 jaar later is ATB Van der Weehe uitgegroeid tot een tuinaannemingsbedrijf die tuinen en groenzones aanpakt van A tot Z: van het ontwerpen tot het aanleggen en tuinonderhoud. Vandaag stelt ATB Van der Weehe 22 vaste arbeiders en 4 bediendes- tuinarchitect te werk. ATB Van der Weehe staat erom bekend om kwaliteitsvolle diensten te leveren, die bovendien steeds op een groene manier gebeuren. Tevens is de zelfontplooiing van alle medewerkers een belangrijke waarde voor dit tuinbouwbedrijf gevestigd in Ranst. Voor meer informatie: www.atbvanderweehe.be 

Heidi Van der Weehe Zaakvoerster at ATB Van der Weehe
Joy Delagrange Account Executive at Grayling
Klaas Jochems Sales District Manager at Bosch
Marie-Louise Van Dyck Communications Director at Nissan