Compacte krachtpatser breidt 18-volt-systeem uit: GSA 18 V-LI C Professional van Bosch voor de vakman

Precieze accureciprozaag voor veelzijdige toepassingen

Woensdag 16 maart 2016  

  • „Praktische bouwvorm en sterk vermogen voor zware toepassingen
  • Moeiteloos en comfortabel bovenhands en op krappe plekken werken
  • Groot assortiment accessoires voor flexibel gebruik

Met de zeer compacte en krachtige GSA 18 V-LI C Professional breidt Bosch zijn 18-volt-programma uit met een nieuwe accureciprozaag. Met de praktische bouwvorm, een gering gewicht van slechts 2,5 kilogram en het sterke vermogen van een 18-volt-machine verenigt de nieuwe zaag de compactheid van de GSA 10,8 V-LI Professional met de kracht van de GSA 18 V-LI Professional. Ook bij bovenhands werken of gebruik op moeilijk toegankelijke plekken biedt de krachtpatser een hoge zaagsnelheid. Voor elektriciens, installateurs en interieurbouwers is de precieze accuzaag het juiste gereedschap voor veelzijdige toepassingen, bijvoorbeeld voor het doorzagen of op maat zagen van metalen buizen en afdekplaten, evenals voor diverse uitsparingen in houten bekledingen en droogbouwwanden.

 

Zachte aanloop en geringe trillingen om nauwkeurig te werken

De GSA 18 V-LI C Professional beschikt over een motor met zachte aanloop. De zaag start hierdoor zonder schokken en zaagt zo gecontroleerd en precies. De functie zorgt ervoor dat de reciprozaag na het aanzetten veilig naar het materiaal kan worden gebracht of het nu om metaal, houten pallets of droogbouwelementen gaat. Door geringe trillingswaarden is het mogelijk om ook gedurende langere tijd te werken zonder snel vermoeid te raken en zonder de gezondheid te schaden. Bovendien is bediening met één hand mogelijk. De zaagsnelheid kan naar keuze variabel worden ingesteld tot wel 3050 zaagbewegingen per minuut.

 

Passende accessoires voor elke toepassing en een krachtige accu

Om ervoor te zorgen dat de vakman bij diverse toepassingen veel flexibiliteit heeft, biedt Bosch als systeemaanbieder een groot assortiment accessoires. De vakman kan kiezen uit een groot aantal zaagbladen voor verschillende toepassingen in hout of metaal. Dankzij de beproefde SDS-opname kunnen de zaagbladen eenvoudig, comfortabel en zonder gebruik van gereedschap worden gewisseld. Voor een hoge zaagsnelheid en een lange looptijd van de GSA 18 V-LI C Professional zorgen de krachtige DC-motor en de meegeleverde 5,0 Ah-accu. De Electronic Cell Protection (ECP) beschermt de Lithium-Ion-accu tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading en garandeert een lange levensduur.

Comfortabel en gecontroleerd werken wordt naast het geringe gewicht en het anti-vibratiesysteem ook mogelijk gemaakt door de ergonomische handgreep met multigrip. Daardoor ligt de accureciprozaag veilig in de hand. Een LED-licht verlicht het werkbereik ook in het donker of op plekken waar het zicht minimaal is.

De accureciprozaag GSA 18 V-LI C Professional is vanaf nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 469,95 euro exclusief btw bij de dealer. Deze wordt geleverd in de L-BOXX inclusief oplaadapparaat AL 1860 CV Professional, twee 5,0 Ah-accu's en drie zaagbladen. De machine maakt bovendien deel uit van het “Click & Go”-verkoopsysteem voor 18-volt-accumachines van Bosch.

 

Technische gegevens

GSA 18 V-LI C Professional

Accuspanning/-capaciteit

18 V/5,0 Ah

Aantal zaagbewegingen

0 – 3050 o.p.m.

Slaglengte

21 mm

Max. zaagdiepte in hout

200 mm

Gewicht (incl. accu)

2,5 kg

 

***

De Power Tools Divisie van de Bosch Groep is wereldwijd marktleider op het gebied van elektrisch gereedschap en accessoires voor elektrisch gereedschap. In 2014 realiseerden de medewerkers een omzet van 4,2 miljard euro, waarvan 85% buiten Duitsland. Met merken als Bosch, Skil en Dremel staat de divisie voor klantgerichtheid en technische vooruitgang. De belangrijkste succesfactoren zijn innovatie en een hoog innovatietempo. In 2014 genereerde de Power Tools Divisie 35% van de omzet met producten die minder dan twee jaar op de markt verkrijgbaar zijn. Bosch Power Tools is van plan om in 2015 zo’n 100 nieuwe producten te lanceren in de vier bedrijfssegmenten: elektrisch gereedschap, accessoires, meetgereedschap en elektrisch tuingereedschap. 

De Bosch Groep is een van ‘s werelds grootste leveranciers van technologie en diensten. In het boekjaar 2014 realiseerden ongeveer 290.000 medewerkers een omzet van 48,9 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier business-sectoren: Automotive Technology, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. De Bosch Groep omvat de Robert Bosch GmbH en bijna 360 filialen en regionale ondernemingen in een 50-tal landen. Indien de verkoops- en servicepartners worden meegerekend, is Bosch aanwezig in 150 landen. Dit wereldwijde netwerk van ontwikkelings-, productie- en distributiecentra vormt de basis voor toekomstige groei. In 2014 vroeg de Bosch Groep wereldwijd ongeveer 4.600 patenten aan. De producten en diensten van de Bosch Groep worden ontwikkeld om te fascineren en om bij te dragen tot het verbeteren van de levenskwaliteit, dankzij innovatieve en nuttige oplossingen. Zo biedt het bedrijf wereldwijd technologie aan die “invented for life” is. Meer inlichtingen vindt u op www.bosch.com en www.bosch-press.com.

Elisabeth Rasschaert Consultant at Grayling