Lange acculooptijd bij een klein gewicht: GSR 10,8 V-EC TE Professional van Bosch voor de vakman

Accudroogbouwschroevendraaier voor flexibel gebruik

  • Compacte bouwvorm en gering gewicht om te kunnen werken zonder snel moe te worden
  • Verwerkt meer dan 1200 schroeven met een 2,5 Ah accu
  • Lange levensduur door EC-techniek en Electronic Motor Protection (EMP)

Lange looptijd bij een gering gewicht – daarvoor staat de 900 gram lichte GSR 10,8 V-EC TE Professional met 2,5 Ah accu. Hiermee breidt Bosch zijn bestaande programma voor accusysteemmachines van de 10,8-volt-klasse uit met een accudroogbouwschroevendraaier die speciaal werd ontwikkeld voor flexibel gebruik bij de verwerking van gipskartonplaten. De machine is slechts 207 millimeter lang en stelt de vakman door zijn lichte, compacte constructie in staat om ook op moeilijk toegankelijke plaatsen of bovenhands moeiteloos te werken. Tevens biedt de GSR 10,8 V-EC TE Professional een hoog vermogen bij een lange acculooptijd: met maar één lading van de 2,5 Ah accu schroeft de GSR 10,8 V-EC TE Professional meer dan 1200 schroeven met een diameter van 3,5 millimeter en een lengte van 35 millimeter in gipskartonplaten – de meeste schroefverbindingen in zijn klasse. De machine werkt met een snelheid van 3000 omwentelingen per minuut en is daarbij schroefdiameters tot vier millimeter met gemak de baas. De GSR 10,8 V-EC TE Professional is zodoende bijzonder geschikt voor de montage van gipskartonplaten van 12,5 millimeter op houten en metalen profielen. Zo kunnen droogbouwers, schilders, stucadoors, installateurs, timmerlui en elektriciens elke voor hun relevante standaardklus snel klaren.

 

Lange levensduur door EC-techniek en Electronic Motor Protection (EMP)

De basis voor de lange looptijd van de GSR 10,8 V-EC TE Professional bij een gering gewicht is zijn borstelloze EC-motor. Deze maakt een zeer compacte en lichte constructie van het gereedschap mogelijk. In tegenstelling tot gebruikelijke DC-elektromotoren met koolborstels is deze bovendien helemaal onderhoudsvrij. Bovendien bieden een geïntegreerde motorrem en de Electronic Motor Protection (EMP) bij de GSR 10,8 V-EC TE Professional een betrouwbare bescherming tegen overbelasting. Samen met de borstelloze EC-motor zorgen deze eigenschappen voor een 100 procent langere levensduur in vergelijking met gereedschappen met conventionele motoren.

De uitrusting van de GSR 10,8 V-EC TE Professional wordt gecompleteerd door een geïntegreerde LED, een handgreep met softgrip, een oplaadaanduiding evenals uitgebreide accessoires zoals bijvoorbeeld het magazijnopzetstuk MA 55 Professional voor Bosch schroefbanden. Een instelbare diepteaanslag zorgt ook bij volle snelheid voor een exacte schroefdiepte.

 

"Flexible Power System": volledige compatibiliteit met het 10,8-volt-programma

Voor de bij de levering inbegrepen 10,8-volt-accu met 2,5 Ah van de GSR 10,8 V-EC TE Professional garandeert Bosch dankzij "Flexible Power System" net als voor alle systeemmachines de volledige compatibiliteit met alle accugereedschappen en oplaadapparaten van dezelfde voltklasse. Het 10,8-volt-programma omvat momenteel 27 machines en accu's met 1,5 Ah, 2,0 Ah, 2,5 h en 4,0 Ah.

 

De GSR 10,8 V-EC TE Professional is al bij de dealer verkrijgbaar in de
volgende varianten:

  • in doos zonder accu's en lader voor 169,95 euro
  • in de L-BOXX met twee 2,5 Ah accu's en snellader voor 239,95 euro

Alle prijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen excl. btw.

  

Technische gegevens

GSR 10,8 V-EC TE Professional

Accuspanning

10,8 V

Accucapaciteit

2,5 Ah

Onbelast toerental

0 – 3.000 o.p.m.

Draaimoment, max. (hard/zacht)

11/3 Nm

Schroefdiameter, max.

3,9 mm

Gereedschapopname

1/4"-binnenzeskant

Afmetingen (lengte x hoogte x breedte)

240 x 160 x 56 mm

Gewicht inclusief 2,5 Ah accu

900 g


***

De Power Tools Divisie van de Bosch Groep is wereldwijd marktleider op het gebied van elektrisch gereedschap en accessoires voor elektrisch gereedschap. In 2014 realiseerden de medewerkers een omzet van 4,2 miljard euro, waarvan 85% buiten Duitsland. Met merken als Bosch, Skil en Dremel staat de divisie voor klantgerichtheid en technische vooruitgang. De belangrijkste succesfactoren zijn innovatie en een hoog innovatietempo. In 2014 genereerde de Power Tools Divisie 35% van de omzet met producten die minder dan twee jaar op de markt verkrijgbaar zijn. Bosch Power Tools is van plan om in 2015 zo’n 100 nieuwe producten te lanceren in de vier bedrijfssegmenten: elektrisch gereedschap, accessoires, meetgereedschap en elektrisch tuingereedschap.

De Bosch Groep is een van ‘s werelds grootste leveranciers van technologie en diensten. In het boekjaar 2014 realiseerden ongeveer 290.000 medewerkers een omzet van 48,9 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier business-sectoren: Automotive Technology, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. De Bosch Groep omvat de Robert Bosch GmbH en bijna 360 filialen en regionale ondernemingen in een 50-tal landen. Indien de verkoops- en servicepartners worden meegerekend, is Bosch aanwezig in 150 landen. Dit wereldwijde netwerk van ontwikkelings-, productie- en distributiecentra vormt de basis voor toekomstige groei. In 2014 vroeg de Bosch Groep wereldwijd ongeveer 4.600 patenten aan. De producten en diensten van de Bosch Groep worden ontwikkeld om te fascineren en om bij te dragen tot het verbeteren van de levenskwaliteit, dankzij innovatieve en nuttige oplossingen. Zo biedt het bedrijf wereldwijd technologie aan die “invented for life” is. Meer inlichtingen vindt u op www.bosch.com en www.bosch-press.com.

Contacteer ons
Elisabeth Rasschaert Consultant at Grayling
Elisabeth Rasschaert Consultant at Grayling
Over BOSCH

Robert Bosch Power Tools GmbH, een divisie van de Bosch-groep, is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van elektrisch gereedschap, accessoires voor elektrisch gereedschap en meettechniek. In 2017 zorgden de circa 20.000 medewerkers voor een omzet van 4,7 miljard euro,ongeveer 85 procent daarvan uit het buitenland. Met merken als Bosch en Dremel staat de divisie voor klantnabijheid en technische vooruitgang. De belangrijke succesfactoren zijn innovatiekracht en innovatietempo. Ook in 2018 zal Bosch Power Tools in de vier segmenten Elektrisch gereedschap, Accessoires, Meettechniek en Tuingereedschap in Duitsland weer meer dan 100 nieuwe producten op de markt brengen.

De Bosch Groep is een internationaal toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 402.000 medewerkers (situatie op 31 december 2017). In het boekjaar 2017 werd een omzet van 78,1 miljard euro gehaald. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende aanbieder op het gebied van Internet of Things (IoT) biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Smart City, Connected Mobility en Industrie 4.0. Met zijn competentie op het gebied van sensoren, software en services evenals de eigen IoT Cloud is het bedrijf in staat zijn klanten verbonden en domeinoverschrijdende oplossingen van één leverancier aan te bieden. Strategisch doel van de Bosch Groep zijn oplossingen voor de verbonden wereld. Met innovatieve en inspirerende producten en diensten verbetert Bosch wereldwijd de levenskwaliteit van de mensen. Bosch biedt „Technologie voor het leven“. De Bosch Groep bestaat onder meer uit de Robert Bosch GmbH met ongeveer 440 dochter- en regionale maatschappijen in 60 landen. Inclusief handels- en dienstverleningspartners bestrijkt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch bijna alle landen ter wereld. Basis voor toekomstige groei is de innovatiekracht van het bedrijf. Bij Bosch werken wereldwijd ongeveer 64.500 medewerkers in onderzoek en ontwikkeling op 125 locaties.

Meer informatie op www.bosch.com, iot.bosch.com, www.bosch-presse.de, twitter.com/BoschPresse.