Langere looptijd en levensduur voor meer efficiëntie: accuslagschroevendraaier (GDR) en accuslagmoeraanzetters (GDS) van Bosch met EC-motoren

Compact, licht en krachtig voor serietoepassingen

  • Hoger vermogen en twee keer zo lange levensduur door EC-technologie
  • Nieuw in het 10,8-volt-systeem: GDR 10,8 V-EC en GDS 10,8 V-EC Professional
  • Nieuw in het 18-volt-systeem: GDS 18 V-EC 250 Professional
  • Passend bij de machines: boor HEX-9 MultiConstruction voor krachtig boren

Bosch breidt zijn bestaande Professional-programma voor accumachines met EC-motoren uit met één accuslagschroevendraaier (GDR) en twee accuslagmoeraanzetters (GDS): de GDR 10,8 V-EC Professional en GDS 10,8 V-EC Professional in het 10,8-volt-systeem en de GDS 18 V-EC 250 Professional in het 18-volt-systeem. Deze bieden de vakman door hun borstelloze EC-motor een 30 procent langere acculooptijd en een tot wel 100 procent langere levensduur dan slagschroevendraaiers en slagmoeraanzetters met conventionele motoren. Zo verleggen de machines bij serietoepassingen de grenzen op het vlak van efficiëntie.

 

De basis hiervoor is de EC-motor zonder borstel. Deze is volledig onderhoudsvrij en heeft een hoog rendement. Daardoor kan de vakman per acculading langer met de machines werken. Bovendien produceert hij minder warmteverlies en de machines worden niet zo heet. In samenhang met de Electronic Motor Protection (EMP), die tegen overbelasting beschermt, is daardoor de levensduur van Bosch accumachines met EC-motoren verdubbeld in vergelijking met toestellen met conventionele motoren. Daarnaast maakt de EC-technologie dat de toestellen erg licht en compact zijn. Daarmee heeft de vakman voor de montage in de installatie-, metaal-, hout- of droogbouw de beschikking over accuslagschroevendraaiers en accuslagmoeraanzetters die nog beter geschikt zijn voor bovenhands werken en werken op krappe, moeilijk toegankelijke plaatsen.

 

De 10,8 volt accuslagschroevendraaier (GDR) en accuslagmoeraanzetter (GDS) in detail

De GDR 10,8 V-EC Professional en de GDS 10,8 V-EC Professional onderscheiden zich door hun respectievelijk zeskant- en vierkant-gereedschapopname evenals door hun draaimoment. Dankzij Bosch EC-technologie werken de accuslagschroevendraaier (GDR) en accuslagmoeraanzetter (GDS) met een hoog draaimoment van respectievelijk 110115 Newtonmeter en zijn hierdoor geschikt voor 80 procent van alle gangbare toepassingen in hout en metaal. Met slechts één lading van een 2,5 Ah accu draaien ze ongeveer 260 schroeven met een diameter van 4,2 millimeter en een lengte van 65 millimeter in zacht hout of verwerken ongeveer 240 metaalschroeven met een diameter van 8 millimeter en een lengte van 25 millimeter. Bovendien zorgen de twee vooringestelde toerentalstanden bij beide machines voor gemakkelijk werken. Het vooringestelde toerental beperkt het risico van het te ver doordraaien en hierdoor afbreken van schroeven tot een minimum. De eerste stand is voorzien voor kleine schroeven, de tweede stand voor middelgrote schroeven. Dat komt bijvoorbeeld overeen met het vastschroeven van platen en houten planken. Een inschakelbare verlichtingsring van drie LED’s zorgt voor een goede verlichting van de werkzaamheden.

 

Compact, slank, licht en krachtig: de GDS 18 V-EC 250 Professional

De 18 volt slagmoeraanzetter GDS 18 V-EC 250 Professional biedt met
een hoog draaimoment van 250 Newtonmeter bij rechts- en linksdraaien samen met een gewicht van slechts 1,9 kilogram de beste verhouding tussen vermogen en gewicht in zijn klasse. Bij montagewerkzaamheden in de staal-, metaal- en machinebouw kan de vakman met deze machine bijvoorbeeld verroeste betonschroeven met een maximale diameter van 16 millimeter met gemak losdraaien. Met één lading van de 5,0 Ah accu verwerkt de GDS 18 V-EC 250 Professional 175 schroeven met een diameter van twaalf millimeter en een lengte van 35 millimeter. De machine onderscheidt zich bovendien door zijn zeer compacte bouwvorm en slanke handgreep. De kogelvergrendeling op de ½-inch-vierkantschacht maakt snel en eenvoudig wisselen van de dopsleutel mogelijk. Bij de verdere uitrusting van de accuslagmoeraanzetter hoort bovendien een LED in de machinekop.

 

Nieuw in het systeem: boor HEX-9 MultiConstruction voor krachtig boren

Om het toepassingsspectrum van slagschroevendraaiers (GDR) uit te breiden biedt Bosch een systeemoplossing bestaande uit een machine en een accessoire. Met de boor HEX-9 Multi­Construction kan de vakman nu ook met een accuslagschroevendraaier boren en zo een extra machine uitsparen. De HEX-9 Multi­Construction werd speciaal ontwikkeld voor het gebruik in combinatie met een slagschroevendraaier (GDR). De machine heeft een zeskantschacht, die bijvoorbeeld samen met de GDR 10,8 V-EC Professional voor de best mogelijke krachtoverdracht zorgt. Bosch stelt daarmee en lichtgewicht systeem ter beschikking waarmee de vakman in alle gangbare materialen zoals hout, kunststof, tegels, metselwerk en plaatstaal kan boren. De HEX-9 MultiConstruction biedt met zijn scherpe, diamantgeslepen snijkanten een lange levensduur en met zijn centreerpunt van hardmetaal kan men nauwkeurig beginnen te boren en is een goede boorgeleiding mogelijk.

 

De accuslagschroevendraaier en accuslagmoeraanzetters van de 10,8- en 18-volt-klasse zijn vanaf mei 2015 bij de dealer verkrijgbaar. Bosch heeft eveneens passende accessoires in het programma: het "Diamond Impact"-assortiment omvat Torx-, PH-, PZ- en Hex-bits met een lengte van elk 25 en 50 millimeter en een "Anti Shock"-bithouder. Het "Impact Control"-assortiment omvat verschillende dopsleutels en doppen. Beide werden speciaal ontwikkeld voor gebruik met slagmoeraanzetters.

  

Technische gegevens

GDR 10,8 V-EC

Professional

GDS 10,8 V-EC Professional

GDS 18 V-EC 250
Professional

Accuspanning

10,8 V

10,8 V

18 V

Accucapaciteit

2,5 Ah

2,5 Ah

5,0 Ah

Onbelast toerental (stand 1/stand 2)

0 – 1200 o.p.m.

0 – 2600 o.p.m.

0 – 1200 o.p.m.

0 – 2600 o.p.m.

0 – 2400 o.p.m.

Nominaal aantal slagen
(stand 1/stand 2)

0 – 2700 s.p.m.

0 – 3100 s.p.m.

0 – 2700 s.p.m.

0 – 3100 s.p.m.

0 – 3500 s.p.m.

Draaimoment, max.

110 Nm

115 Nm

250 Nm

Gereedschapopname

1/4"-binnenzeskant

3/8"-buitenvierkant

1/2"-buitenvierkant

Koplengte

139 mm

137 mm

163 mm

Max. schroefdiameter

M12

M12

M16

Gewicht incl. accu

970 g

970 g

1,9 kg

Prijs incl. twee accu's en snellaadapparaat

€ 229,95

€ 239,95

€ 529,95

Alle prijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen excl. btw.

 

De Power Tools Divisie van de Bosch Groep is wereldwijd marktleider op het gebied van elektrisch gereedschap en accessoires voor elektrisch gereedschap. In 2014 realiseerden de medewerkers een omzet van 4.2 miljard euro, waarvan 85% buiten Duitsland. Met merken als Bosch, Skil en Dremel staat de divisie voor klantgerichtheid en technische vooruitgang. De belangrijkste succesfactoren zijn innovatie en een hoog innovatietempo. In 2014 genereerde de Power Tools Divisie 35 procent van de omzet met producten die minder dan twee jaar op de markt verkrijgbaar zijn. Bosch Power Tools is van plan om in 2015 zo’n 100 nieuwe producten te lanceren in de vier bedrijfssegmenten elektrisch gereedschap, accessoires, meetgereedschap en elektrisch tuingereedschap.

 

De Bosch Groep is een van ‘s werelds grootste leveranciers van technologie en diensten. In het boekjaar 2014 realiseerden ongeveer 290.000 medewerkers een omzet van 48,9 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier business-sectoren: Automotive Technology, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. De Bosch Groep omvat de Robert Bosch GmbH en bijna 360 filialen en regionale ondernemingen in een 50-tal landen. Indien de verkoops- en servicepartners worden meegerekend, is Bosch aanwezig in 150 landen. Dit wereldwijde netwerk van ontwikkelings-, productie- en distributiecentra vormt de basis voor toekomstige groei. In 2014 vroeg de Bosch Groep wereldwijd ongeveer 4.600 patenten aan. De producten en diensten van de Bosch Groep worden ontwikkeld om te fascineren en om bij te dragen tot het verbeteren van de levenskwaliteit, dankzij innovatieve en nuttige oplossingen. Zo biedt het bedrijf wereldwijd technologie aan die “invented for life” is. Meer inlichtingen vindt u op www.bosch.com en www.bosch-press.com.

Contacteer ons
Saar Bentein Senior Consultant, Grayling
Saar Bentein Senior Consultant, Grayling
Over BOSCH

Robert Bosch Power Tools GmbH, een divisie van de Bosch-groep, is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van elektrisch gereedschap, accessoires voor elektrisch gereedschap en meettechniek. In 2017 zorgden de circa 20.000 medewerkers voor een omzet van 4,7 miljard euro,ongeveer 85 procent daarvan uit het buitenland. Met merken als Bosch en Dremel staat de divisie voor klantnabijheid en technische vooruitgang. De belangrijke succesfactoren zijn innovatiekracht en innovatietempo. Ook in 2018 zal Bosch Power Tools in de vier segmenten Elektrisch gereedschap, Accessoires, Meettechniek en Tuingereedschap in Duitsland weer meer dan 100 nieuwe producten op de markt brengen.

De Bosch Groep is een internationaal toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 402.000 medewerkers (situatie op 31 december 2017). In het boekjaar 2017 werd een omzet van 78,1 miljard euro gehaald. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende aanbieder op het gebied van Internet of Things (IoT) biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Smart City, Connected Mobility en Industrie 4.0. Met zijn competentie op het gebied van sensoren, software en services evenals de eigen IoT Cloud is het bedrijf in staat zijn klanten verbonden en domeinoverschrijdende oplossingen van één leverancier aan te bieden. Strategisch doel van de Bosch Groep zijn oplossingen voor de verbonden wereld. Met innovatieve en inspirerende producten en diensten verbetert Bosch wereldwijd de levenskwaliteit van de mensen. Bosch biedt „Technologie voor het leven“. De Bosch Groep bestaat onder meer uit de Robert Bosch GmbH met ongeveer 440 dochter- en regionale maatschappijen in 60 landen. Inclusief handels- en dienstverleningspartners bestrijkt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch bijna alle landen ter wereld. Basis voor toekomstige groei is de innovatiekracht van het bedrijf. Bij Bosch werken wereldwijd ongeveer 64.500 medewerkers in onderzoek en ontwikkeling op 125 locaties.

Meer informatie op www.bosch.com, iot.bosch.com, www.bosch-presse.de, twitter.com/BoschPresse.