Voor de eerste keer in het 12 voltprogramma: Accukantenfrees en accuschaafmachine van Bosch

Praktisch en compact voor optimale controle

Dinsdag 12 december 2017

  • Comfortabel te hanteren: praktische machines met krachtige EC-motoren
  • Meer flexibiliteit: nog meer gereedschappen in het 12V-accusysteem voor de vakman
  • Volledige compatibiliteit: Lithium-Ion-accu's van 1,5 tot 6,0 Ah

Bosch biedt met de GKF 12V-8 Professional en de GHO 12V-20 Professional voor de eerste keer een accukantenfrees en een accuschaafmachine in het 12 voltsegment aan. Beide machines zijn uitgerust met een krachtige EC-motor en werken op sterke Lithium-Ion-accu's. Professionals kunnen momenteel kiezen uit zeven verschillende 12-volt-accu's: van 1,5 tot 6,0 Ah. Het "Flexible Power System" van Bosch garandeert hierbij de compatibiliteit met alle bestaande elektrische gereedschappen en laadapparaten van een voltklasse en biedt professionals hierdoor plannings- en kostenzekerheid. Onder het 12 voltsysteem vallen op dit moment meer dan 30 machines, zoals multitools, decoupeer-, handcirkel- en reciprozagen evenals diverse accuschroevendraaiers.

De accukantenfrees en -schaafmachine zijn zodanig vormgegeven dat professionals die actief zijn op het gebied van houtbewerking en binnenafwerking, denk aan de keuken-, ramen-, trappen- of meubelbouw, er in elke positie comfortabel, gecontroleerd en flexibel mee kunnen werken. De machines zijn goed in balans, ergonomisch en zeer compact, wat door het 12 voltsysteem en de toepassing van EC-technologie mogelijk wordt gemaakt. De EC-motor biedt bovendien een hoog vermogen en is onderhoudsvrij.

De eerste accukantenfrees met 12 volt: GKF 12V-8 Professional

De accukantenfrees GKF 12V-8 Professional onderscheidt zich door comfortabel hanteren bij de bewerking van kanten en lijsten. De handgreep is zeer smal en ergonomisch gevormd, zodat de accukantenfrees comfortabel met één hand kan worden geleid om bolronde of holronde profielen en afkantingen te frezen. De machine is met een gewicht van 1,1 kilogram erg licht en biedt door zijn geometrie een optimale balans: het machinezwaartepunt is door de plaatsing van de frees aan de achterzijde van het gereedschap naar het werkstuk toe verplaatst. De voetplaat is zodanig vormgegeven dat deze een zo groot mogelijk contact met het werkstuk heeft. Deze combinatie zorgt voor hanteren zonder kantelen. Ook de hoogteverstelling van de GKF 12V-8 Professional is uiterst comfortabel: de voetplaat kan dankzij snelverstelling eenvoudig met een druk op de knop worden afgesteld. De fijninstelling gebeurt via een duimwiel: een volledige omwenteling komt overeen met één millimeter hoogte − de gewenste instelling kan met een stift-tap worden vastgezet. Ook het wisselen van accessoires is met enkele handelingen gebeurd.

De enige accuschaafmachine met 12 volt: GHO 12V-20 Professional

De accuschaafmachine GHO 12V-20 Professional is wat betreft gewicht en formaat vergelijkbaar met een klassieke handschaaf en professionals kunnen deze daarom hanteren zoals ze gewend zijn. Zijn ergonomische handgreep en de goede balans zorgen ervoor dat deze comfortabel met één hand kan worden geleid. De optimale schaafbreedte van de accuschaafmachine bij een schaafdiepte van één millimeter ligt bij 40 millimeter, de maximale schaafbreedte bedraagt 56 millimeter. De diepteverstelling gebeurt in 20 stappen tot maximaal twee millimeter. Bij de bijzondere machine-eigenschappen horen daarnaast de robuuste aluminium behuizing van de schaafas evenals de optionele stofafzuiging – met een stofzak of via een stofafzuiging die met een adapter aan een stofzuiger kan worden aangesloten. De accuschaafmachine biedt bovendien een geïntegreerde houder voor een extra mes evenals een nulspanningsbeveiliging.

Het nieuwe L-BOXX-systeem: meer bedieningsgemak en volledige compatibiliteit

Beide machines worden in de nieuwe L-BOXX 136 geleverd. Deze biedt de vakman een gemakkelijke hantering bij het transporteren en opbergen. Door het geoptimaliseerde kliksysteem kunnen de L-BOXXen nu in gestapelde toestand geopend en snel met maar één hand verbonden en losgemaakt worden. De nieuwe modellen L-BOXX 102, 136, 238 en 374 zijn bovendien lichter dan hun voorgangers, maar zijn toch net zo robuust en bieden meer opbergruimte. Ze zijn compatibel met bestaande L-BOXX-varianten en het voertuiginterieursysteem van Sortimo.

De accukantenfrees GKF 12V-8 Professional en de accuschaafmachine GHO 12V-20 Professional zijn vanaf oktober 2017 verkrijgbaar. Het uitgebreide Bosch accessoireprogramma biedt voor de GKF 12V-8 Professional verschillende freeskoppen met gangbare diameters van zes en acht millimeter evenals met ¼ inch voor de bewerking van rondingen, afkantingen en lijsten. Passende schaafmessen voor de GHO 12V-20 Professional zijn eveneens verkrijgbaar in het Bosch accessoireprogramma. Alle genoemde prijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen excl. btw. Onder voorbehoud van wijzigingen.

 

Technische gegevens

GKF 12V-8 Professional

Accuspanning

12 V

Onbelast toerental

13.000 o.p.m.

Freeskop-schacht

6 mm, 8 mm en ¼“

Freescapaciteit

7 m per Ah

Afmetingen
(lengte x breedte x hoogte)

144 x 80 x 252 mm

Gewicht zonder accu

1,1 kg

Leveromvang/vrijblijvende adviesprijs excl. btw

in de nieuwe L-BOXX 136 met twee 3,0 Ah-accu's en oplaadapparaat:

€ 279,95

 

 

Technische gegevens

GHO 12V-20 Professional

Accuspanning

12 V

Onbelast toerental

14.500 o.p.m.

Schaafdiepte optimaal/maximaal

0 − 1/2 mm

Schaafbreedte optimaal/maximaal

40/56 mm

Sponningdiepte

17 mm

Toepassing hardhout
(aanbevolen diepte x breedte)

1 x 30 mm

Schaafcapaciteit
(25 mm hardhout, 1 mm schaafdiepte)

10 m per Ah

Afmetingen (lengte x breedte x hoogte)

255 x 100 x 110 mm

Gewicht zonder accu

1,5 kg

Leveromvang/vrijblijvende adviesprijs excl. btw

in de nieuwe L-BOXX 136 met twee 3,0 Ah-accu's, oplaadapparaat, schaafmes en reservemes evenals moersleutel: € 339,95

GHO 12v-20
GHO_12v-20
GKF 12v-8
GKF_12v-8
Arno Creve Account Executive at Grayling PR